Behöver du hyra LED-skärm?

Då har du hamnat rätt! Men det är ju inte helt självklart att alla vet vad en LED-skärm är och om man behöver det. Låt oss börja i den änden…

Den typ av LED-skärmar som vi valt att arbeta med är ett modulbygge. Som LEGO eller ett pussel ungefär. Man bygger ihop modulerna som till exempel kan vara 500mm x 1000mm stora, till en eller flera större skärmar.

Det här ger möjligheter att bygga en smal och hög skärm. Eller en låg och bred! Eller en pyramid! Eller varför inte en helt vanlig widescreen-skärm i 16:9 ratio?

Möjligheterna blir ju nästintill oändliga och det är i stort sett bara din och vår fantasi som sätter stopp för vad vi kan göra tillsammans. En skärm eller flera skärmar går naturligtvis utmärkt att kombinera.

Dessutom går våra skärmar att böja. Det vill säga att vi kan bygga en halvmåne eller en cirkel vilket ju ger oss än mer möjligheter att skapa unika skärmlösningar för just dig.

En LED-Skärm kan vara fint och skapa stora variationer på en scen

Hur fungerar det?

En LED-skärm är uppbyggd av mängder av bildpunkter eller pixlar som vi kallar dem. Varje bildpunkt innehåller tre lysdioder. En röd, en grön och en blå. Dessa lyser sedan med olika intensitet och vi får således tillgång till hela färgskalan för att kunna återge bildmaterialet på ett korrekt sätt.

LED-skärmar kan ha olika upplösning – pixelpitch. Det mäts i det avstånd som de fysiska bildpunkterna har mellan varandra. Vi jobbar i dagsläget mycket med så kallad P6 skärm, där det helt enkelt är 6mm mellan bildpunkterna eller 25.600 pixlar per kvadratmeter.
Detta är att klassa som högupplöst LED-skärm och för att uppleva en ”pixelfri” bild bör man befinna sig på ungefär 5m avstånd.

Perfektion

Vi gjorde redan vid starten ett aktivt val. Då vi själva är lite av perfektionister och tycker om när det blir sådär riktigt, riktigt bra. Vi valde att uteslutande använda oss av kvalitetsprodukter.

Vi jobbar med noggrant utvalda fabriker i Kina som bygger skärmarna på vår specifikation.
Alla komponenter i våra skärmar har blivit godkända i de olika tester som EU ställer krav på för elektronisk utrustning som skall användas i Skandinavien.

Våra styrsystem och kontrollutrustningar är designade och byggda av vår egen personal. Allt för att användarvänlighet och produktkännedom ska vara så hög som den någonsin kan. Vi vill kunna våra lösningar innan och utan.

Hur gör jag?

Hur gör du nu då om du blivit nyfiken på om det här med LED-skärmar kan vara någonting för ditt evenemang eller projekt?
På sidan om oss så hittar du kontaktuppgifter till oss. Vi tar mer än gärna ett möte med dig och lyssnar på dina tankar för att sedan ta fram ett koncept utifrån det.